To kategoria najwyższej jakości produktów wywodząca się z najlepszych polskich tradycji wędliniarskich. Smak i zapach od zawsze kojarzony utrwaloną na przestrzeni wieków recepturą, która wyselekcjonowany surowiec i naturalne przyprawy komponuje w rozpoznawalnych na całym globie produktach.
Kiełbasy suche i podsuszane wędzone są dymem z drzew owocowych co daje im charakterystyczny kolor i smak. Mała zawartość wody w produkcie gotowym wpływa na uzyskanie długich terminów przydatności i braku konieczności przechowywania ich w pomieszczeniach chłodzonych.
Przechowywane na wisząco w suchym przewiewnym pomieszczeniu o temperaturze 10°C – 18°C nie tracą swoich walorów smakowych, a wręcz przeciwnie intensyfikują swój bukiet zapachowy doprowadzając ich smak do stanu mogącego zaspokoić najwybredniejszych nawet smakoszy.
Proces dojrzewania ma znaczny wpływ na uzyskanie tak wysokiej jakości produktu. Podczas tego procesu zostaje odparowana w specjalnych komorach znaczna część wody zawarta w mięsie. W produkcie pozostają jedynie esencje użytych przypraw i wysokiej jakości mięsa.
Z największą przyjemnością prezentujemy Państwu wyroby, które możemy zaoferować. Jesteśmy dumni z faktu, że zdobyły one uznanie również w oczach gremiów decydujących o przyznaniu im różnych zaszczytów i wyróżnień. Zapraszamy do konsumpcji i życzymy smacznego.